• Πολιτική

    Κώστας Σκρέκας: Η καταπολέμηση της ακρίβειας προτεραιότητα

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων


    Άμεση προτεραιότητα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

    Ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης από την υπηρεσιακή υπουργό, Ελένη Λουρή Δενδρινού, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του πληθωρισμού.

    «Μέτρα, όπως το καλάθι του νοικοκυριού, ένα από τα εργαλεία, που βόηθησαν πολύ στο να τιθασεύσουμε την εισαγόμενη κατά κύριο λόγο ακρίβεια, θα τα συνεχίσουμε και θα πρέπει να περιμένετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός.

    Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για τη διευκόλυνση του επιχειρείν, θα ενισχύσουμε το εμπόριο.

    Και η βιομηχανία, που ήδη έχει ενισχυθεί, θα τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής γιατί αν δεν έχουμε βιώσιμη παραγωγή δεν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε βιώσιμους πόρους ανάπτυξης στο διηνεκές.

    Απλοποίηση αδειοδοτικής διαδικασίας, μείωση γραφειοκρατίας αποτελούν μέτρα που έχει ως βασική μέριμνα της νέας πολιτικής ηγεσίας.

    Έκανε λόγο γενικότερα για την ανάπτυξη της χώρας σημειώνοντας ότι το 2023 το πρώτο εξάμηνο η ανάπτυξη θα παραμείνει σε πολύ υψηλοτέρα επίπεδα από τη μέση ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

    Θα πρέπει τα επόμενα χρόνια για να προσεγγίσουμε το μέσο ευρωπαϊκό ορο θα πρέπει να τρέχουμε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης»

    Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή Δενδρινού ευχήθηκε μια δημιουργική περίοδο στη νέα πολιτική ηγεσία.

    «Αναλαμβάνετε ένα υπουργείο στον πυρήνα της καινοτομίας, με έμφαση στον πολίτη και τον καταναλωτή και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα υπόδειγμα καινοτομίας, εξωστρέφειας» ανέφερε απευθυνόμενη στον κ. Σκρέκα.

    Η νέα υφυπουργός Αννα Μάνη- Παπαδημητρίου σημείωσε ότι είναι μεγάλη πρόκληση καθώς η νέα ηγεσία καλείται να συνεχίσει ένα πολύ σπουδαίο έργο που άφησε η προηγούμενη ηγεσία.

    «Ειμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, που θα φέρει και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

    Ο νέος υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης έκανε λόγο για αύξηση του πλούτου της χώρας με σωστή διανομή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μ παραγωγή νέου πλούτου.

     

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Πολάκης εναντίον Μπίστη για τις εκλογικές ευθύνες

    Νέα κυβέρνηση: Τα 23 πρόσωπα που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά Υπουργείο

    Σοφία Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Θετικό μήνυμα για την οικονομία η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ