• Πολιτική

    Κώστας Μπακογιάννης: «Να γυρίσουμε το κράτος και την Ευρώπη ανάποδα»

    • NewsRoom
    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΦΟΙ

    Ο Κώστας Μπακογιάννης


    Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά την τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.

    «Μιλάμε για την ανάγκη για ένα νέο θεσμικό μετασχηματισμό, μιλάμε για την ανάγκη για νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό, μιλάμε για την ανάγκη για νέα μέσα.

    Αυτά μπορούν να προκύψουν μόνο από κάτω προς τα πάνω» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας «σε αυτό ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός, είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός του πολίτη, ο οποίος μπορεί και να αφουγκράζεται αλλά και ταυτόχρονα να παράγει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

    Το βλέπετε αυτό από την Σιγκαπούρη μέχρι το Τελ Αβιλ και από το Όσλο μέχρι και τη Νέα Υόρκη, ότι η αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήρι καινοτομίας.

    Παράγει νέες ιδέες και γεννάει εφαρμοσμένες πολιτικές. Ελπίζω το επόμενο φόρουμ να είναι και της αυτοδιοίκησης για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε το κράτος και την Ευρώπη ανάποδα».

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος των Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε πως «οι Δελφοί ξαναγίνονται το κέντρο του κόσμου».

    Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, Ελένη Αρβελέρ, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη, και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ, κ. Συμεών Τσομώκο, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο οραματιστή» για όλη την Ελλάδα.

    «Αποδεικνύουμε μέσω των Δελφών ως χώρα ότι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά» τόνισε ο Δήμαρχος Δελφών.

    αθανασιος-παναγιωτοπουλος-δελφοι
    Ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, δήμαρχος των Δελφών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Μπακογιάννης: «Να φέρουμε την Ριζούπολη στην καρδιά της πρωτεύουσας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές των Χανίων η Ντόρα Μπακογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ