• Πολιτική

    Κώστας Μπακογιάννης:« Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα πραγματικό Δήμαρχο που να δίνει μάχες»

    • NewsRoom
    Μπακογιάννης

    Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων


    O Κώστας Μπακογιάννης  μιλώντας σήμερα στο Πρώτο πρόγραμμα και στην δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι: «Η Αθήνα σήμερα χρειάζεται ένα πραγματικό Δήμαρχο. Έναν Δήμαρχο ο οποίος να είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα και  να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες». 

    Σχετικά με το θέμα των αρμοδιοτήτων του δημάρχου Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι «η αυτοδιοίκηση σήμερα δεν έχει πάρα πολύ μεγάλους βαθμούς ελευθερίας αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρυβόμαστε πίσω από εύκολα άλλοθι και αβίαστες δικαιολογίες. Ότι δηλαδή «εγώ δεν μπορώ να κάνω το ένα, δεν μπορώ να κάνω το άλλο γιατί το κεντρικό κράτος δεν με αφήνει».

    Πρόσθεσε μάλιστα σε σχέση με τον ρόλο των δημοτικών διαμερισμάτων: «Έχουμε επτά δημοτικά διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα θα έπρεπε να είναι ένας μικρός Δήμος. Αυτό, όμως, δεν γίνεται στα λόγια, γίνεται στην πράξη, διότι πρέπει να αποκεντρώσεις και αρμοδιότητες, πρέπει να αποκεντρώσεις και πόρους, πρέπει να αποκεντρώσεις και μέσα».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του Δήμου για μεγάλα και μικρότερα έργα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε και εθνικούς πόρους και Ευρωπαϊκούς πόρους. Εμείς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2018  και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτό. Αυτό βεβαίως δεν ήρθε εύκολα.

    Ήθελε σχέδιο, ήθελε σύστημα, ήθελε δουλειά, αλλά γίνεται. Πόσο μάλλον τώρα, που κλείνουμε αυτήν την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, ανοίγουμε την επόμενη κι έχουμε τις ευκαιρίες να σχεδιάσουμε και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που να βασίζονται στη συμμετοχή και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Μπακογιάννης: «Κίνητρα για να σωθεί ο κτιριακός πλούτος της πόλης και να μην κινδυνεύουν οι πολίτες» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Μπακογιάννης: «Μαζί με τον ΣΕΤΕ για να δούμε την Αθήνα ακόμα πιο ψηλά και στον τουρισμό»



    ΣΧΟΛΙΑ