• Πολιτική

    Κοροναϊός: Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που είναι στην Ιταλία

    • NewsRoom


    Στην Ιταλία βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 σχολεία από τη χώρα μας στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών, ενώ ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση εκεί.

    Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή στην Ιταλία βρίσκονται δέκα σχολεία σε εκπαιδευτικές εκδρομές. Από αυτά, τα δυο σχολεία, είναι στο Μιλάνο και τα 8 στην κεντρική και νότια Ιταλία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ενημερώσει τα σχολεία που επρόκειτο να φύγουν τι επόμενες μέρες για την Ιταλία να μην το κάνουν.

    Οι γονείς, που έχουν στείλει τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανάστατοι, καθώς δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. Δηλαδή, αν θα δοθούν οδηγίες να επιστρέψουν οι μαθητές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που υπάρχει από το σχολείο τους ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά την εκδρομή τους.

    Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως. «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο», ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.

    Προτεραιότητα, σύμφωνα με το υπουργείο έχει η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για το θέμα θα ακολουθήσουν εγκύκλιοι από το υπουργείο οι οποίες θα αφορούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή Έλληνες εκδρομείς στην Ιταλία και στις επίφοβες περιοχές.

    Σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας σε ότι αφορά στην επιδημία του ιού, καθώς ο κοροναϊός έχει φθάσει για τα καλά δίπλα στην πόρτα μας. Θεωρείται μάλιστα σχεδόν βέβαιο από τους ειδικούς ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει και τις δικές μας πύλες.

    Τα τελευταία 24ωρα μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην γειτονική Ιταλία, οι ελληνικές αρχές είναι επί ποδός και βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και το βράδυ της Κυριακής όλα τα στελέχη της δημόσιας Υγείας συγκεντρώθηκαν στην οδό Αριστοτέλους προκειμένου να εκτιμήσουν τα τελευταία δεδομένα. Στόχος να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εισόδου του θανατηφόρου ιού στη χώρα μας, ή στην περίπτωση που εισέλθει μέσω ενός ταξιδιώτη, να μπορέσει να περιορισθεί σε τοπικό επίπεδο.



    ΣΧΟΛΙΑ