• Πολιτική

    Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες Αγγελή για το «σχέδιο φυλάκισης» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου

    • NewsRoom

    Γιάννης Αγγελής


    Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή στον Άρειο Πάγο και οι καταγγελίες του για σχέδιο του «μηχανισμού Ρασπούτιν» περί φυλάκισης του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου πριν τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

    Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δεύτερη κατάθεση του αντιεισαγγελέα, ανέφεραν πως ο κ. Αγγελής “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακίσεων ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών στην προανακριτική επιτροπή.

    «Στις δεκάδες αναφορές στον Άρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελης “ξέχασε” να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακισεων ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μήπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, κύκλοι της οποίας, ανέφεραν πως: «οι ‘πηγές του ΣΥΡΙΖΑ’ έχουν τη μύγα και μυγιάζονται…Τελευταίο ‘τσίμπημα’ οι πληροφορίες από τη νέα κατάθεση Αγγελή. Όλα όσα συγκλονιστικά καταγγέλλονται παραπέμπουν σε ένα παρακράτος που εκτελούσε ένα οργανωμένο σχέδιο για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Θεσμοί της Δημοκρατίας όμως είναι πιο ισχυροί. Και κάθε μέρα φωτίζουν πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης».



    ΣΧΟΛΙΑ