• Πολιτική

    Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την φράση «apriori κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις» του Θεμιστοκλή Δεμίρη

    • NewsRoom
    Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

    Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, , Αθήνα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διορισμός του  Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ωστόσο μια φράση του έδωσε νέα τροφή στην σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

    Ειδικότερα, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε πως «apriori δεν εξαιρείται κανείς από τις παρακολουθήσεις». Φράση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε ως παραδοχή πως παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκείνο το σημείο αντέδρασαν Γιάννης Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χάρης Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον κ. Δεμίρη αλλά και τον παριστάμενο Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντήσουν αν οι παρακολουθήσεις έχουν σταματήσει. Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ο κ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε κάποια διευκρίνιση.

    Ο κ Δεμίρης υπογράμμισε ξανά πως η Ελλάδα δεν έχει προμηθευτεί το σύστημα Predator.

    Μετά το πέρας της επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης από ΝΔ για τις υποκλοπές. «Επιβεβαιώθηκε αυτό που γνώριζε ο ελληνικός λαός ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και πως η σήψη που έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι», ανέφερε.

    Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως για μια ακόμα φορά «κανιβαλίστηκε και διαστρεβλώθηκε» μια απόρρητη διαδικασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεμιστοκλής Δεμίρης: «Πράσινο φως» για τον διορισμό του ως διοικητή στην ΕΥΠ

    Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται κάνοντας αντιπολίτευση με ανακριβή και υποβολιμαία δημοσιεύματα



    ΣΧΟΛΙΑ