• Πολιτική

    Κόντρα κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για το «πάγωμα» των πανηγυριών και το άνοιγμα των συνόρων

    μητσοτάκης τσιπρας


    Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να εγκρίνει την πρόταση των λοιμωξιολόγων για το «πάγωμα» των πανηγυριών μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επιτεθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές αλαλούμ» την ώρα που ανοίγουν οι πτήσεις από χώρες με έξαρση του κορονοϊού.

    «Ενώ η κυβέρνηση ζητά με καθυστέρηση την απαγόρευση των πανηγυριών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, την ίδια ώρα ανοίγει τις πτήσεις από χώρες αντιμέτωπες με υψηλή διασπορά του ιού, χωρίς να πιέζει για τεστ πριν την έλευση στα ελληνικά αεροδρόμια», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Απαντώντας, στον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τρικυμία εν κρανίω»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή άνοιξε τα σχολεία. Στη συνέχεια, γιατί ήταν πολύ αυστηρή με τον συνωστισμό στις πλατείες. Ο κ. Τσίπρας στις εξορμήσεις του σε διάφορες τουριστικές περιοχές διαμαρτύρεται επειδή η κυβέρνηση βάζει πολλούς περιορισμούς στην είσοδο τουριστών», επισημαίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν:

    «Αυτή την εβδομάδα “καταγγέλλουν” γιατί προσέχουμε στα χερσαία σύνορα, αλλά ανοίγουμε με μέτρα ασφαλείας περισσότερες απευθείας πτήσεις. Η τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.



    ΣΧΟΛΙΑ