• Πολιτική

    Κοντονής: Προσπάθησε να φτάσει στη Βουλή με μοτοσικλέτα, αλλά δεν πρόλαβε να ψηφίσει

    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι ανάγκασαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να μεταβεί στο υπουργείο του και να μην είναι στην Βουλή κατά την ψηφοφορία του σχετικού άρθρου περί αναδοχής παιδιών, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ χαρακτηρίζει ανακριβή τα σχετικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.

    Μάλιστα, δεν παραλείπει ο κ. Κοντονής να τονίσει ότι χρησιμοποιήσε ακόμη και μοτοσυκλέτα στην προσπάθεια του να προλάβει να επιστρέψει στη Βουλή για να ψηφίσει, ενώ έστειλε ακόμη και ηλεκτρονικά μηνύματα, τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, όσο και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, αλλά παρ΄ όλα αυτά για λίγα μόλις λεπτά, έχασε την ψηφοφορία.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επειδή από μερίδα του Τύπου συνεχίζεται ο σχολιασμός της απουσίας μου κατά την ονομαστική ψηφοφορία του άρθρου 8 του νομοσχεδίου περί αναδοχής στη βάση ανακριβών δηλώσεων τρίτων, θέλω να τονίσω ότι αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη Βουλή λίγο μετά το πέρας της ομιλίας του Πρωθυπουργού λόγω σοβαρών υπηρεσιακών λόγων και να μεταβώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

    Συνεχίζει ο κ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας για τις απέλπιδες προσπάθειες του:

    «Προσπάθησα να επανέλθω τάχιστα κινούμενος μάλιστα με μοτοσυκλέτα, πλην όμως για λίγα λεπτά απώλεσα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στη διενεργηθείσα ονομαστική ψηφοφορία και να υπερψηφίσω το άρθρο 8 του νομοσχεδίου. Τα ανωτέρω από την πρώτη στιγμή έκανα γνωστά τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος,όσο και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ την ώρα που δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώνονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τους Έλληνες στρατιωτικούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H απάντηση Φωτάκη για το «όχι» στο Cern – «Είναι ανώριμο εγχείρημα»



    ΣΧΟΛΙΑ