• Πολιτική

    Κοντονής – Κοτζιάς: Αδίστακτη και διαπλεκόμενη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Κοντονής - Κοτζιάς: Αδίστακτη και διαπλεκόμενη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

    Σταύρος Κοντονής


    Νέα επίθεση κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, με άρθρο του στο dikastiko.gr, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κάνοντας λόγο για κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας «στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία» και για «δράκα τακτικιστών», οι οποίοι δυστυχώς σήμερα επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς».

    Αφορμή για τη νέα παρέμβαση Κοντονή, όσα καταμαρτυρεί ο Νίκος Κοτζιάς (διά των συνηγόρων του) για τον πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, και την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στη γνωστή δικαστική του κόντρα με τον πρώην υπουργό Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με σκοπό όπως καταγγέλλει, «να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή. Να αμαυρώσουν το έργο μου ως υπουργό Εξωτερικών και ως στέλεχος της Αριστεράς».

    Στη δήλωση των συνηγόρων του κ. Κοτζιά αίσθηση προκαλεί ο ακόλουθος ισχυρισμός:

    «Στις 19.4.2019 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, έδωσε εντολή να σταλούν -και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθούν πολιτικά- με «απόρρητη επιστολή» του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κείμενα που κατάθεσε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, αν και τα είχε ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Κείμενα που τα επικαλούνταν ο Π. Καμμένος ως απόδειξη ότι τάχα ο εντολέας μας ήταν επικεφαλής «συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος».

    Με τη σειρά του, λοιπόν, ο Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζει: «Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν. Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις “υπηρεσίες” τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη».

    Ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα που διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2020, προσθέτει: «Η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν. Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής “υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια “εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο “ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση».

    Η αντιπαράθεση Κοτζιά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εν τω μεταξύ και συνέχεια, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να επιτίθεται ευθέως –κατονομάζοντάς τον– στον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατηγορώντας τον ότι απαγόρευσε σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τον ίδιο (τον Νίκο Κοτζιά) ως ομιλητή. Ο κ. Κοτζιάς καταγγέλλει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ότι υπονόμευσε τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου της δημοκρατικής παράταξης για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης στο υπουργικό: Τέλος οι καυστήρες πετρελαίου στα σπίτια από το 2023 – Σαρωτικές αλλαγές για ταξί και ΙΧ

    Γαϊτάνης: Τελικά ο κ. Πολάκης εννοεί πως δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν οι νεότεροι;

     



    ΣΧΟΛΙΑ