H ΕΕ καλεί την Τουρκία να επιδείξει πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων μετά το θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λυπάται βαθιά για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για φερόμενη ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι η τέταρτη φυλακισμένη που πέθανε φέτος ως αποτέλεσμα απεργίας πείνας, μετά τους θανάτους των Ελίν Μπολέκ και Ιμπραήμ Γκοκτσέκ, δύο μουσικών από το συγκρότημα Grup Yorum και του Μουσταφά Κοτσάκ.. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους.
Το τραγικό αποτέλεσμα του αγώνα τους για δίκαιη δίκη καταδεικνύει οδυνηρά την επείγουσα ανάγκη οι τουρκικές αρχές να αντιμετωπίσουν με αξιοπιστία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στο δικαστικό σώμα.
Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παρί σεν Ζερμέν: Έλαβε εντολή πληρωμής 5,9 εκατ. ευρώ στον Μπαπέ
- Μακρόν:Υπέρ της μείωσης των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία και υπέρ της αύξησης των διακοπών
- Τραμπ: Να πάρουν το όνομα μου το αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νέας Υόρκης
- Ισπανία: Νεκρή βρέθηκε μέσα στο σπίτι της 21χρονη μοντέλο του Versace και κόρη πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.