• Πολιτική

    «Κωλοτούμπα» Κοντονή: «Οι Αρχές πρέπει να αποδείξουν την ενοχή των εμπλεκομένων» (video)

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής


    Στην ανασκεύαση των άστοχων χθεσινών δηλώσεών του από το βήμα της Βουλής προχώρησε αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

    Κατά την ομιλία του ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει πως εύχεται «ορισμένοι από τους εμπλεκομένους ή και όλοι, να αποδείξουν την αθωότητά τους». Η δήλωση, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος μάλιστα είναι και ο ίδιος νομικός, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αρνητικά σχόλια καθώς έρχεται σε κόντρα με τον νομικό πολιτισμό γύρω από το τεκμήριο της αθωότητας.

    «Οι αρχές καλούνται να αποδείξουν την ενοχή των εμπλεκομένων. Θα ήταν πιο σωστό αν έλεγα να αποδειχθεί η αθωότητά τους, καθώς ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητα και αυτό το θεωρούμε όλοι δεδομένο. Ορισμένοι πιάνονται από εκφράσεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε και είναι συνήθεις στη δικηγορία», δήλωσε μια μέρα μετά, ανασκευάζοντας, ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

    Αναφερόμενος στην επιτροπή και στη διαδικασία για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής πρωθυπουργών και υπουργών στην υπόθεση Novartis, ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι «η επιτροπή θα εξετάσει τα θεσμικά ζητήματα και αν κρίνει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα, μπορεί να ζητήσει από τη Βουλή παράταση, όπως έγινε και στην περίπτωση του Παπακωνσταντίνου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για διαστρέβλωση δηλώσεων για την υπόθεση Novartis μιλά ο Νικός Κοτζιάς



    ΣΧΟΛΙΑ