• Πολιτική

    Κ.Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ανάπτυξη 2,2%, ούτε πως θα τη νιώσουν οι πολίτες

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που γίνεται στο Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Κλειδί για την επόμενη ημέρα της χώρας χαρακτήρισε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων.Όπως δήλωσε, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι «να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας».

    «Δε γίνεται να οδηγούμε ανθρώπους εκτός της Ελλάδας για να βρουν δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά. «Βασική αιχμή είναι και η προσέλκυση επενδύσεων. Επενδύσεις που θα πατούν επάνω στα μεγάλα ατού αυτής της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  Παράλληλα δήλωσε υποστηρικτής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ανάπτυξη 2,2% και δεν πιστεύω ότι οι πολίτες θα νιώσουν την ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρξει ισχυρή ατζέντα μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Η  κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με τρόπο απαράδεκτο για δημοκρατική χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

    Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

    Υπάρχουν ακόμα τομείς του δημοσίου που που ξοδεύονται χρήματα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ως παράδειγμα το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό, το οποίο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο.

    «Υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα λόγω της κακοδιαχείρησης από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    “Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

    «Το επίπεδο παρέμβασης που έχουμε δει στη δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο και υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας», είπε ο αρχηγός της ΝΔ. «Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου, και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιός είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και “μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση”», τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνησε πως στόχος είναι η χώρα μας να επανακτήσει την αξιοπιστία που χάθηκε στη διάρκεια των τελευταίων ετών. «Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι απογοητευμένοι από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Οι άνθρωποι θέλουν τους πολιτικούς να λένε την αλήθεια, και αυτό λειτουργεί θετικά για εμάς», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που γίνεται στο Ευρωπαικό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Σκοπιανό: ο Τσίπρας δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση

    Για το Σκοπιανό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλησε την εθνική συνεννόηση για μια επωφελή λύση. Αντιθέτως, επέλεξε να ενεργήσει μόνος του.

    «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για πολλούς Έλληνες και προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασπάσει την αντιπολίτευση. Έκανε σφάλματα τακτικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη μιας συμφωνίας με την πΓΔΜ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ