• Πολιτική

    Κλείνει για έξι χρόνια το βρετανικό κοινοβούλιο -Δύσκολοι καιροί για τα Ανάκτορα του Westminster

    • NewsRoom
    parliament


    Κλειστό λόγω ανακαίνισης! Αυτό θα γράφει σε λίγο καιρό το ιστορικό κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου το γνωστό σε όλους Palace of Westminster στη δυτική όχθη του Τάμεση. Το “πράσινο φως” για την ανακαίνιση του κτιρίου, η οποία θα κοστίσει στο βρετανικό λαό περίπου 4 δισ. στερλίνες, δόθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές και το ιστορικό κτίριο θα παραμείνει κλειστό για έξι χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Westminster

    Τα μέλη των δύο Σωμάτων του βρετανικού κοινοβουλίου -της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων- υποχρεώνονται πλέον να μετακομίσουν σε διπλανά κυβερνητικά κτήρια και η επιστροφή τους “στα παλιά λημέρια” δεν πρέπει να αναμένεται πριν το 2022.

     Parliament

    Για το δύσκολο εγχείρημα έχει προσληφθεί μια ειδική ομάδα αναπαλαίωσης κτηρίων, προκειμένου αποφευχθούν τυχόν καταστροφικές παρεμβάσεις, καθώς πρόκειται για ένα κτήριο- ορόσημο της Μ. Βρετανίας. Η ειδική ομάδα θα αναλάβει εξολοκλήρου την διαμόρφωση και ανανέωση του Κοινοβουλίου.

    palace

    koinovoulio

    Η ανακαίνιση κρίθηκε ως αναγκαστική και επείγουσα μετά τις συγκλονιστικές αναφορές που αποκάλυπταν ότι το κτήριο του κοινοβουλίου κατέρρεε λόγω αμέλειας ετών στη συντήρησή του με αποτέλεσμα να καταστεί επιρρεπές σε πλημμύρες, φωτιές και ηλεκτρολογικές βλάβες.

    koinovoulio

    Η Πρωθυπουργός Theresa May έδωσε τελικά το “πράσινο” φως μετά από μια συζήτηση με τους βουλευτές που κράτησε 14 μήνες. Οι 650 βουλευτές θα μεταφερθούν κοντά στο υπουργείο Υγείας κτήριο στην οδό Whitehall.

    parliament

    Η Βουλή των λόρδων θα αναγκαστεί να μεταφερθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της βασίλισσας Ελισάβετ Peers II από την άλλη πλευρά της πλατείας όπου βρίσκεται το κοινοβούλιο.

    Το συνολικό κόστος της πολυετούς ανακαίνισης εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 4 δισ. στερλίνες με ορισμένους βουλευτές να υπογραμμίζουν στις ομιλίες τους ότι δεν πρέπει να γίνει ανεκτή ούτε η ελάχιστη υπέρβαση στον εν λόγω προϋπολογισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/megali-apokalipsi-pou-sokare-tous-ellines-trapezites-sto-londino/72587

     



    ΣΧΟΛΙΑ