• Πολιτική

    Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Νέα Υόρκη

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Πληροφορίες θέλουν να έχει «κλειδώσει» το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στο διήμερο 24 – 25 Σεπτεμβρίου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη στιγμή και ενώ η Τουρκία έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της εδώ και καιρό.

    Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι συγχωροχάρτι, ενώ σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές ανέδειξε τη βούληση και τα βήματα της κυβέρνησης ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει.

    Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, με το οποίο έστειλαν αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει την παράνομη δραστηριότητα στην θάλασσα.

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός είπε από την ΔΕΘ: «Πρόθεση μου είναι να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο στα Ηνωμένα Έθνη. Πάντα θέλω να συνομιλώ, για να παρουσιάσω τις θέσεις της πατρίδας και να εκτονώνω την ένταση για αμοιβαίες λύσεις, μη συγχέοντας σε επίπεδο διμερών σχέσεων ζητήματα που αφορούν την σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη».

    Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι ελληνικό, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά και στην ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει η Τουρκία.



    ΣΧΟΛΙΑ