ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κυβερνητικές πηγές: Ισχυρή ανάπτυξη 2,1% το 2025, με άλμα 9% στις επενδύσεις και σημαντική αύξηση των μισθών
Κυβερνητικές πηγές σχετικά με την ανακοίνωση των ονομάτων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων σημειώνουν τα εξής: «Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των Γενικών Γραμματέων είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή και όχι την κομματική τους ταυτότητα».
Από το σύνολο των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, οι 34 (54%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Από τις 29 νέες τοποθετήσεις, οι 12 (41%) είναι γυναίκες. Επίσης έχουν αξιοποιηθεί έμπειρα στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.
Σημειώνεται ότι κανείς από τους Γενικούς Γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Τονίζεται δε πως αξιοποιούνται και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η κυρία Δημαδάμα (ΠΑΣΟΚ – υπεύθυνη τομέα Ισότητας) αλλά και ο κ. Μηλαπίδης που διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ποτάμι.
Αξιοποιούνται στελέχη από τον δημόσιο τομέα όπως οι κ.κ. Δραμαλιώτη, στέλεχος της γ.γ. Συντονισμού, Καμπούρης, στέλεχος γ.γ. Συντονισμού, Κόλλια, στέλεχος ΤΑΙΠΕΔ, Καλύβα, στέλεχος υπ. Υγείας και Καρασιώτου, στέλεχος του ΓΛΚ αλλά και στελέχη από την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα όπως οι οι κ.κ. Αϊβαλιώτης, Ψύλλα, Κατσαρός, Αγγελής, Μαγουλάς και Καράντζαλος».
Διαβάστε επίσης:
Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα
Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Ζέφη Δημαδάμα – Διορίστηκε από την κυβέρνηση γγ Ισότητας
Μητσοτάκης: «Κύριο μέλημά μας, η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών στο ρεύμα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τρεις συλλήψεις για το τροχαίο με την εγκατάλειψη της 16χρονης στην οδό Λιοσίων
- Ζελένσκι: Κάθε δολάριο στο ρωσικό πετρέλαιο χρηματοδοτεί τον πόλεμο
- Meta: Μαζικές απολύσεις έως 10% του προσωπικού στις 20 Μαΐου
- Μακρόν στην Αθήνα: Εμβάθυνση ελληνογαλλικής συμμαχίας με φόντο Ορμούζ και ευρωπαϊκή άμυνα – Στο επίκεντρο η νέα στρατηγική της Ευρώπης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.