• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό – Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται

    • NewsRoom


    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη άσκησε σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι πρωτοφανές περιστατικό να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.

    «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ο οποίος είναι ο βραχίωνας του Μαξίμου… Δεν είναι δυνατόν να ποινικοπιοιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τον Κώστα Βαξεβάνη συγκεκριμένα είπε ότι είναι το ίδιο και το αυτό με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

    Για τον δε Γρηγόρη Δημητριάδη, τόνισε ότι  βοήθησε με την κατάθεσή του στη φυλάκιση του Άρη Φλώρου. Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης του δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

    Για τη ΔΕΘ είπε ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε ότι και πάλι θα υποσχεθεί διάφορα πράγματα τα οποία όμως δεν θα υλοποιήσει. Για το ασφαλιστικό είπε ότι η ΝΔ θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα είπε συγκεκριμένα.Είπε ακόμα ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών. «Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές» σημείωσε συγκεκριμένα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μάλιστα ότι στην κυβέρνησή του δε θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, ενώ επανέλαβε ότι δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

    Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.  «Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι υγεία, δεύτερη οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη η Παιδεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανηγυρίζει ο Ζάεφ: Τα Wikileaks επιβεβαίωσαν πως κερδίσαμε τον στόχο για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αποκάλυψη των Wikileaks επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ