• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Oι ηγέτες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του για τις εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 χωρών μελών της ΕΕ

    Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από την Πράγα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο δήλωσε πως η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση.

    Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στους ηγέτες της ΕΕ όσα είπα στον ΟΗΕ. Δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται αυτή τη στιγμή. Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ηγέτες να αντιληφθούν ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου».

    «Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυριαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της έκτακτης Συνόδου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Όπως είπε οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μία παρέμβαση ώστε να μειωθεί το κόστος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη προκειμένου τα κράτη να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβερνητικές πηγές: Στο κενό οι αιτιάσεις Ερντογάν

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήκωσε το «γάντι» της πρωτοφανούς πρόκλησης Ερντογάν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ