• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η στρατηγική ενόψει της 25ης Ιουνίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο γραφείο που διατηρούσε ως το 2019 ως πρόεδρος της ΝΔ, στον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, θα βρίσκεται από σήμερα και σε καθημερινή βάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η προεκλογική «καρδιά» της παράταξης χτυπά πλέον στη λεωφόρο Πειραιώς, με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

    Μοναδικός στόχος η διατήρηση αν όχι η ενδυνάμωση των εκλογικών ποσοστών της προηγούμενης Κυριακής και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Μακριά από εφησυχασμούς και αλαζονείες, προκειμένου η ΝΔ να εξασφαλίσει την τελική εντολή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για τον σχηματισμό μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης.

    Οι συσκέψεις και η «ομάδα κρούσης»

    Κάθε πρωί υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, θα πραγματοποιείται η πρώτη σύσκεψη, γνωστή και ως «πρωινός καφές», ενώ ήδη από χθες, λαμβάνουν χώρα επιμέρους συσκέψεις με συγκεκριμένη θεματολογία και στόχευση.

    Στο πλαίσιο αυτό, υπό την εποπτεία του επικεφαλής της Επιτροπής εκλογικού αγώνα κ. Γιάννη Μπρατάκου, ο γραμματέας του κόμματος κ. Παύλος Μαρινάκης, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ κ. Γιάννη Σμυρλή, τον συντονιστή οργάνωσης του εκλογικού αγώνα κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιο Κονταδάκη, συναντήθηκαν με βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου στην Αττική, αλλά και εκ νέου υποψηφίους στο λεκανοπέδιο.

    Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επόμενες κινήσεις, προκειμένου το μήνυμα της ΝΔ να περάσει κατά τον καλύτερο τρόπο στους πολίτες, με μεγαλύτερη ένταση από την προηγούμενη Κυριακή, έμφαση στα στοιχεία του προγράμματος που δεν αναδείχθηκαν επαρκώς, με «πόρτα-πόρτα» συναντήσεις με τους ψηφοφόρους, αλλά μακριά από ακρότητες.

    Αποφασίστηκε κάθε βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής να πραγματοποιήσει μια τουλάχιστον εκδήλωση-ομιλία ανά Δήμο της περιφέρειάς του, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει και επιπλέον απευθείας επαφή με τους πολίτες, στο πρότυπο αυτών που πραγματοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

    Ακολούθως συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή με τη συμμετοχή μόνο των αιρετών μελών, ενώ ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα με βουλευτές και πολιτευτές από την υπόλοιπη Ελλάδα.

    Σε δεύτερο επίπεδο ο κ. Άκης Σκέρτσος, ως επικεφαλής της ομάδας με αρμοδιότητα την επικοινωνία, θα δώσει σε βουλευτές από όλη την Ελλάδα «tips» για τη βέλτιστη μετάδοση του θετικού αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προτάγματος της αυτοδυναμίας.

    Τα μηνύματα και το διακύβευμα

    Το moto και το μήνυμα εντός και εκτός ΝΔ, είναι: Οι ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Η αυτοδυναμία δεν μπορεί να επιτρέψει κανέναν απολύτως εφησυχασμό.

    Οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, περικλείονται στο πρόγραμμα της ΝΔ, και σχετίζονται με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την οικονομία και τις προοπτικές αύξησης των μισθών μέσα από την ανάπτυξη.

    Την Κυριακή το απόγευμα, μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψηφίους που εξελέγησαν βουλευτές την πρώτη Κυριακή, κατά την οποία αναμένεται να επαναλάβει τον καταλυτικό ρόλο της κατάκτησης της αυτοδυναμίας και το πόσο σημαντική είναι η συσπείρωση, τώρα που «έγινε το πρώτο βήμα».

    Τη Δευτέρα αρχίζουν οι νέες περιοδείες του προέδρου της ΝΔ με ομιλία στο Περιστέρι. Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί εκ νέου και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, που «βάφτηκε μπλε», προκειμένου αφενός να ευχαριστήσει τους πολίτες, αφετέρου να θέσει εκ νέου το διακύβευμα της κάλπης και της αυτοδυναμίας, ώστε ο τόπος να κυβερνηθεί σταθερά και να μην μπλέκουμε ξανά σε περιπέτειες.

    Το θετικό αφήγημα

    Στη νέα επαφή του με τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ θα υπογραμμίζει το θετικό αφήγημα και το μήνυμα της αισιοδοξίας -καθώς οι μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αποτυπώνουν ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στις 21 Μαΐου- ταυτόχρονα με τα ερωτήματα: «ποιος μπορεί να βελτιώσει και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα» και «ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία».

    Στις εκλογές που έρχονται θα ψηφίσουμε το ποιος θα είναι κυβέρνηση, αναμένεται να επαναλαμβάνει με ένταση ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι το βασικό ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Και πως κεντρικός του στόχος για τη δεύτερη τετραετία, είναι η ανάπτυξη με λιγότερες ανισότητες.

    «Πιστεύω ότι έχουμε να πούμε πολλά πράγματα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα. Οι πολίτες έχουν έγνοιες, έχουν δυσκολίες και ουσιαστικά ο κάθε πολίτης ο οποίος ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία υπογράφει εκείνη τη στιγμή ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης -έτσι το αισθάνομαι- μαζί μου προσωπικά. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Τσίπρας. Το «παιχνίδι» σε μεγάλο βαθμό, θα κριθεί στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλητές του.

    Η Βόρεια Ελλάδα και η «ακροδεξιά πολυκατοικία»

    Ξεχωριστό κεφάλαιο στη στρατηγική της ΝΔ αποτελούν τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της και ιδιαιτέρως η εκλογική αποτύπωση τους στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αυτό διότι θεωρούν πολύ πιθανή την περίπτωση να έχουμε παραπάνω κόμματα στη Βουλή, γεγονός που θα σηματοδοτήσει υψηλότερο πήχη για την αυτοδυναμία.

    «Οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να δουν ποιοι είναι οι πατριώτες στην πράξη και ποιοι είναι οι πατριώτες της θεωρίας και στα λόγια. Να αναλογιστούν αν αξίζει πραγματικά να δώσουν την ψήφο τους σε κόμματα τα οποία μπορεί να μην έχουν δοκιμαστεί, κόμματα διαμαρτυρίας που ουσιαστικά δεν έχουν να εισφέρουν πολλά στη διακυβέρνηση της χώρας, ή αν θέλουν να συνταχθούν με ένα μεγάλο πατριωτικό προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει αποδείξει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται τον υπεύθυνο πατριωτισμό», θα είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

    Για το λόγο αυτό, εκτός από τις νέες περιοδείες του κ. Μητσοτάκη, σε συγκεκριμένες περιφέρειες θα μεταβούν και κορυφαία στελέχη του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Παρέδωσε τον «μπλε φάκελο» στον Σαρμά – Η επιστολή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό

    Μητσοτάκης: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά – Θα υπάρξει σημαντικό rotation στα υπουργεία



    ΣΧΟΛΙΑ