• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Στο πλευρό των πολιτών που για μία ακόμη φορά – όπως υπογραμμίζει- ταλαιπωρήθηκαν επειδή το θέλησε μία μειοψηφία, τάχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία της Τετάρτης που παρέλυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συνδικαλιστές» που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο της εργασίας και φοβούνται τη λογοδοσία και την περισσότερη δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Γιατί τελικά γίνεται η απεργία;

    Ειδική αναφορά κάνει στην πρόβλεψη του αναπτυξιακού πολυνονομοσχεδίου με την οποία θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες – διάταξη που αποτελεί κόκκινο πανί για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Εμείς», τονίζει ο Πρωθυπουργός, «νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία έχεις ως εξής:

    Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του…

    Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, October 2, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ