• Πολιτική

    Κυπριακό: «Όχι» του ΓΓ του ΟΗΕ στην τουρκοκυπριακή πρόταση για δύο κράτη

    • NewsRoom

    Ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (3Α), φωτογραφίζεται με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη (3Δ), τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ (2Α), τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια (Α) τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ντομινίκ Ρααμπ (2Δ) και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu (Δ), κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Παλάτι των Εθνών, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη, ΑΠΕ- ΜΠΕ


    Αρνητικός εμφανίστηκε ο Αντόνιο Γκουτέρες στις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης στο πλαίσιο της Πενταμερούς για το Κυπριακό που γίνεται στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επισήμανε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι αφενός η λύση των δύο κρατών είναι εκτός των όρων εντολής του, αφετέρου το Συμβούλιο Ασφαλείας, η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί λύση δύο κρατών.

    Σημείωσε ακόμη ότι ο όγκος εργασίας που αφορά στο Κυπριακό δεν μπορεί να διαγραφεί και να αρχίσουμε από την αρχή.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11 το πρωί έφθασαν στο Παλάτι των Εθνών οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη, τους οποίους υποδέχθηκε ο κ. Γκουτέρες.

    Θα ακολουθήσει ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και στη συνέχεια ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών θα έχει διμερείς συναντήσεις με κάθε ένα από τα μέρη.

    Η επίσημη ενημέρωση από την κυπριακή προεδρία αναφέρει ότι οι διμερείς συναντήσεις ξεκίνησαν στις 12:30 (ώρα Κύπρου) και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 20:00.

    Απόψε, στις 22:00 (ώρα Κύπρου), ο κ. Γκουτέρες θα παραθέσει δείπνο. Τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στο δείπνο ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κυπριακό: Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές στο πλαίσιο της Άτυπης Πενταμερούς

    Μητσοτάκης: Μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ