• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Η εκλογολογία φρενάρει τον προγραμματισμό για το Συνέδριο του Μαΐου

    ΚΙΝΑΛ

    ΚΙΝΑΛ


    Η έντονη εκλογολογία δυσκολεύει τους στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη να κάνουν προγραμματισμό σε σχέση με την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

    Στέφανος Ξεκαλάκης και Ανδρέας Σπυρόπουλος βάζουν κάτω τις ημερομηνίες, για να δουν τι θα κάνουν με το συνέδριο του κόμματος. Με βάση τον σχεδιασμό και πάντα υπό την αίρεση των πρόωρων εκλογών, μετά το Πάσχα θα γίνει η εκλογή των συνέδρων σε τοπικό επίπεδο και ως τα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολυσυζητημένο συνέδριο.

    Η πραγματοποίησή του είναι επιτακτική, καθώς εδώ και καιρό τα όργανα του κόμματος – Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή – είναι ανενεργά και δεν αποτυπώνουν τους νέους συσχετισμούς που δημιουργήθηκαν με τις εκλογές που ανέδειξαν στην ηγεσία τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η υπάρχουσα Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει άπαξ με αποκλειστικό αντικείμενο την προκήρυξη του συνεδρίου.

    Επείγουσα είναι και η ανάγκη αντικατάστασης του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), αφού ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι μόνο στα χαρτιά του κόμματος Γραμματέας και όχι στην πράξη. Ασχολείται αποκλειστικά με την Ανατολική Αττική όπου θα είναι υποψήφιος – ερωτηματικό παραμένει ακόμη εάν στην εκλογική αυτή περιοχή κατέβει εκ νέου υποψήφια η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η ίδια, μέχρι στιγμής, αποφεύγει να τοποθετηθεί σχετικά, ίσως γιατί «δυνατός» στην Ανατολική Αττική είναι και ο Γιάννης Σμέρος, ο οποίος έχει προσωπική σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο τραπέζι οι πρόωρες εκλογές – Τα μεγάλα διλήμματα του Μητσοτάκη και τα διαφαινόμενα αδιέξοδα της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ