• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ για προανακριτική: Θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως

    • NewsRoom
    ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ μετατρέπει τον ΕΦΚΑ σε κομματικό φέουδο

    ΚΙΝΑΛ


    Το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ζητά να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

    Κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι “από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι ο κ. Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον “ιθύνοντα νου” στη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel”.

    Εκτιμούν επίσης πως “ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν ο κατ’ εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, -αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο- “πατρόναρε” και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το “στήσιμο” του διαγωνισμού. Μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν”.

    Ωστόσο, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, “με ευθύνη της πλειοψηφίας -σε συνεννόηση άραγε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;- φαίνεται πως η Προανακριτική Επιτροπή σπεύδει να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Αιφνιδιαστικά, αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων, και αμέσως μετά γίνεται δεκτό ο κ. Παππάς να μην εμφανιστεί καν αλλά να αρκεστεί η Επιτροπή σε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα.

    Το Κίνημα Αλλαγής αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις. Ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής. Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν, και κυρίως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, οφείλουν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν. Άλλως γεννώνται εύλογα ερωτηματικά” τονίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του Κινήματος Αλλαγής. “Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Φώφη Γεννηματά σε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Σασόλι:« Η ΕΕ να μονιμοποιήσει το μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης»

    Φώφη Γεννηματά για εργασιακό νομοσχέδιο: Οι νέες πολιτικές που απαιτούνται έχουν ιδεολογικό πρόσημο

    Φώφη Γεννηματά: Μητσοτάκης και ΝΔ συστηματικά αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ