• Πολιτική

    ΚΙΝΑΛ: Διαφωνίες για τον αντικαταστάτη της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Kίνημα Αλλαγής: Να επιβληθεί ανώτατη τιμή στις προστατευτικές μάσκες

    Kίνημα Αλλαγής


    Στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, ξεκίνησε η συζήτηση για την επόμενη ημέρα.

    Το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στο Κοινοβούλιο μέχρι την εκλογή του επόμενου αρχηγού. Μέχρι τώρα όλα έδειχναν ότι η λύση θα ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης, ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται να στηρίζεται από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο είναι κατηγορηματική πως μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μοναδικός εκλεγμένος μπορεί να είναι επικεφαλής, καθώς ο ρόλος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι να εκπροσωπεί τον πρόεδρο και μάλιστα – όπως τονίζεται- μόνο στην Ολομέλεια, ούτε καν στα τμήματα.

    Από ορισμένα στελέχη έχει προταθεί και το εξής: Μέχρι την εκλογή προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ να υπάρχει μια «συλλογική ηγεσία» από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον Α΄ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Σκανδαλίδη και τον Β΄ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Μιχάλη Κατρίνη, με αναβαθμισμένο ρόλο και της ΕΔΕΚΑΠ, που έχει ως επικεφαλής τον Θόδωρο Καπετανάκη.

    Σε περίπτωση που δεν σταθεί δυνατό να υπάρξει συναινετική λύση στο θέμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κληθεί να εκλέξει πρόεδρο, σε συνεδρίαση που θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν αποφασισθεί εκλογική διαδικασία, υποψηφιότητα προτίθεται να θέσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κι ας είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης πρόκειται να συνεδριάσει είτε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, είτε το πρωί της Τρίτης.

    Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από το χρόνο της ορκωμοσίας της Τόνιας Αντωνίου, η οποία παίρνει τη θέση της Φώφης Γεννηματά στο Κοινοβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ