• Πολιτική

    Κικίλιας: Ποιος είναι ο νέος υποψήφιος διοικητής για την 3η ΥΠΕ

    • NewsRoom
    Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας


    Ο Γιώργος Μπογιατζής είναι ο τελικός προτεινόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την θέση Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

    Ο κ. Μπογιατζής έχει υπάρξει υποδιοικητής της ίδιας περιφέρειας, και στέλεχος του ΕΣΥ.

    Επίσης εκτελεί χρέη Διευθυντή Διοικητικού και Οικονομικού τομέα στη Νοσοκομειακή Μονάδας Έδεσσας του Νοσοκομείου Πέλλας. Επίσης έχει διατελέσει και διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης.

    Υπενθυμίζεται πως πρώτη επιλογή για τη θέση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ ήταν ο Γιώργος Τοπαλίδης. Μετά την αποκάλυψη, όμως, πως δεν διέθετε τίτλο διδακτορικών σπουδών, όπως ψευδώς δήλωνε στο βιογραφικό του,  ο Υπουργός Υγείας απέσυρε την πρότασή του.

    Σημαντικές πληροφορίες για τον υποψήφιο Γιώργο Μπογιατζή αποτελούν το γεγονός ότι είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ακόμη πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Δυτικής Ελλάδος με την Διδακτορική του Διατριβή να φέρει το τίτλο «Η Ικανοποίηση του Εσωτερικού Πελάτη και η Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών. Μια Εμπειρική Μελέτη στον Χώρο της Υγείας».

    Παράλληλα είναι εισηγητής στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης με επιστημονικό αντικείμενο τα Οικονομικά της Υγείας, την Διοίκηση Mέσω Στόχων, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο την Διοίκηση & Οικονομία Νοσηλευτικών Μονάδων. Επίσης, είναι μέλος ΣΕΠ στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ έχοντας αυτοδύναμη διδασκαλία στα αντικείμενα της Διοίκησης Υπηρεσιών και των Οικονομικών της Υγείας.

    Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, παράλληλα οι επιστημονικές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση πλήθους εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια με θεματικά πεδία τα Οικονομικά, το Management και την Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών Υγείας καθώς και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, με πλήθος ετεροαναφορών σε αυτά.



    ΣΧΟΛΙΑ