• Πολιτική

    Το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σε όλη τη χώρα εισηγήθηκαν οι ειδικοί – Το Σάββατο οι ανακοινώσεις

    • NewsRoom

    Νίκη Κεραμέως (ΑΠΕ)


    Το Σάββατο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

    Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμενόταν την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από την κ. Κεραμέως.

    Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τελικά λίγο πριν από τις επτά, με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.  Η απόφαση αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ αντίθετα οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής,.

    Εκτιμάται, η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

    Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι ο περιορισμός της κινητικότητας των γονέων, καθώς τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν πως η μεταδοτικότητα μεταξύ των παιδιών παραμένει μικρή. Επίσης, το κλείσιμο των σχολείων θα λειτουργήσει και ως προειδοποίηση προς τους πολίτες για την σοβαρότητα της κατάστασης.

    Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο κύβος ερρίφθη: Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία από Δευτέρα – Ανακοινώσεις Κεραμέως το απόγευμα

    Μητσοτάκης στην Βουλή: Έρχονται τεστ σε μαθητές, «πάγωμα» πλειστηριασμών και ενίσχυση νοικοκυριών

    Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο για όλους – Αρχές του 2021 στην Ελλάδα περισσότερες από 25 εκατ. δόσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ