• Πολιτική

    Κεραμέως: Πρωτοβουλία για τη σύσταση ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης για την υποστήριξη μαθητών από την Ουκρανία


    Tη δημιουργία μηχανισμού “άμεσης αντιμετώπισης εκπαιδευτικών ζητημάτων μέσω της σύστασης Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης (Task Force) για τη διατήρηση της πρόσβασης στη γνώση, την επικοινωνία και την εκπαίδευση των Ουκρανών μαθητών και φοιτητών” πρότεινε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με επιστολή της στο Γάλλο ομόλογό της και προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, Jean-Michel Blanquer, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προτάθηκε η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που με όρους αποτελεσματικότητας, δικαιοσύνης και διαφάνειας, θα μπορεί α. να φιλοξενεί αιτήματα της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας καταγράφοντας τις ανάγκες της για εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και τεχνική βοήθεια, και β. να συγκροτήσει παράλληλα έναν μηχανισμό κάλυψής τους, με τη συνδρομή κρατών-μελών, επιχειρηματικού τομέα, κοινωνίας πολιτών και φορέων, αλλά και διεθνών οργανισμών με ανάλογη εμπειρία και τεχνογνωσία». Ο μηχανισμός αυτός, εφόσον θεσπισθεί, θα προσφέρει βοήθεια επιπλέον των πρωτοβουλιών που κάθε κράτος-μέλος αναλαμβάνει μεμονωμένα, όπως η ενσωμάτωση προσφύγων στο εκπαιδευτικό τους σύστημα, επισημαίνει η ανακοίνωση.

    Προηγουμένως, η κ. Κεραμέως είχε επικοινωνήσει με τον Ουκρανό ομόλογό της, υπουργό Παιδείας και Επιστήμης, Serhiy Shkarlet, «ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και την πεποίθησή του ότι η υλοποίηση της πρότασης αυτής θα ενισχύσει σημαντικά την oυκρανική εκπαιδευτική κοινότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα- Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές

    Δένδιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα

    Στουρνάρας: Οι πληθωριστικές πιέσεις, λόγω ουκρανικής κρίσης, ενδέχεται να περιορίσουν τη δυναμική της ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ