• Πολιτική

    Κεχαγιά: Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δεξιά του Μητσοτάκη και η κυβέρνηση της ΝΔ

    • NewsRoom
    Βούλα Κεχαγιά

    Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά


    Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κυβέρνηση της ΝΔ. Θεωρούμε ότι πρέπει να φύγει για να ηρεμήσει η χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας πως «το πρώτιστο μέλημά μας είναι το πώς ο ελληνικός λαός και ο πολίτης θα αρχίσουν να ζουν έχοντας πια όνειρα και προσδοκίες».

    Σχολίασε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επιθέσεις «στα καλά καθούμενα από άλλα κόμματα δεν μπορούμε να μην απαντάμε», εξηγώντας πως αναφέρεται «στις επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο πρόεδρος του τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα για ένα θέμα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τις πολιτικές του δυνάμεις και τα πολιτικά μέσα που είχε, όπως το θέμα των υποκλοπών και των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, στηρίζοντας όλα τα θύματα των υποκλοπών ανάμεσα τους και ο κ. Ανδρουλάκης».

    Η κυρία Κεχαγιά είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι η επιτομή του λαϊκισμού» και πως «κυβερνά τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια κάνοντας επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους, κατηγορώντας τους για λαϊκισμό ενώ το μόνο που κάνει είναι: τυμβωρυχία πάνω σε μεγάλες τραγωδίες, να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, να κάνει το άσπρο – μαύρο».

    Σχολίασε ότι «τώρα ανέτρεξε πάλι στις πλατείες του Συντάγματος και έβαλε και την προσωπική του φίλη την κυρία φον ντερ Λάιεν να αφήσει αιχμές για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υπήρχε ένα χάος ενώ τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι πρωτοπόρος η χώρα μας».

    Ανέφερε ότι καλά κάνει και την καλεί στο συνέδριο της ΝΔ, ωστόσο «υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με τα άλλα στελέχη του ΕΛΚ που παραβρέθηκαν», καθώς δεν είναι μόνο υποψήφια για την Κομισιόν εκ μέρους του ΕΛΚ, αλλά είναι και πρόεδρος της Κομισιόν και παίρνει πολιτική θέση ενόψει ευρωεκλογών, κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η κυρία Κεχαγιά είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος παρουσίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις και την ευρωπαϊκή διακήρυξή του, δίνοντας το στίγμα για το πώς θέλει την ΕΕ. Επισήμανε ότι η συζήτηση για την Ευρώπη εμπλέκεται και με την τρέχουσα εσωτερική επικαιρότητα.

    Αναφέρθηκε επ’ αυτού στο ευρωπαϊκό ψήφισμα για το κράτος δικαίου «που είναι ένα χαστούκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», τις παρεμβάσεις, το ζήτημα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ομογενών, το ζήτημα των Τεμπών.

    Τόνισε ότι η ακρίβεια είναι πρωταρχικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει παρουσιάσει τις θέσεις του και για το φορολογικό πριν έναν μήνα, ενώ προσέθεσε ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό τροφίμων.

    «Κι επειδή και τα άλλα κόμματα δίνουν χαρακτήρα εθνικής ψήφου σε αυτές τις εκλογές, με πρώτο τον κ. Μητσοτάκη που είπε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ότι ”θα σκέφτεστε το όνομα μου όταν ρίχνετε την ψήφο σας”, είναι σαφές πως δε μπορούμε να αμελήσουμε από την προεκλογική συζήτηση και τα προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε.

    Μιλώντας για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα και πρόσθεσε πως «όταν μιλάμε για ανατροπή θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

    Σημείωσε ότι «αν μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ αισθητά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και υπάρξει μια αξιοσημείωτη παρουσία και καταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αν αυτή η ψαλίδα μειωθεί θα δημιουργήσει άλλες συνθήκες γενικά στο πολιτικό σκηνικό».

    Είπε πως «όταν μιλάμε για ανατροπή λέμε, και είμαστε βέβαιοι, ότι οι ευρωεκλογές θα φέρουν αυτή την ανατροπή ώστε με νέα δυναμική εμείς να διεκδικήσουμε την πρωτιά στις επόμενες εθνικές εκλογές όταν αποφασίσει να τις κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Συστηματική επιχείρηση ώστε η Ελλάδα να αντλεί εργατικό δυναμικό με νόμιμες διαδικασίες

    Χαρίτσης: Η απόφαση του ΣτΕ γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης

    Επιχείρηση «Ασπίδες»: «Ετοιμαζόμαστε και για τυχόν επιδείνωση της κατάστασης» λέει ο Έλληνας διοικητής



    ΣΧΟΛΙΑ