• Πολιτική

    Και ο Πατέλης ζητά τη διαγραφή Αρβανίτη – Τι είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους γκέι

    • NewsRoom
    Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού

    Αλέξης Πατέλης


    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις ακραίες δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη σε κομματική εκδήλωση στη Κεφαλονιά, με τον Αλέξη Πατέλη να προστίθεται σε αυτούς που ζητούν τη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποστήριξε πως οι «άριστοι» στους οποίους αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεικνύουν τις θέσεις του πρωθυπουργού υπέρ των.,. «άριων φυλών» και πως «κρύβεται πολύς φασισμός κάτω από την ολική αντίληψη των αρίστων» αλλά και πως «ναζιστικό κομμάτι κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων».

    Ο Αλέξης Πατέλης, μάλιστα, επισημαίνει και ένα ακόμα σημείο των δηλώσεων του ευρωβουλευτή του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, κατά το οποίο ο Κώστας Αρβανίτης εμπλέκει και την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ στην προσπάθειά του να επιτεθεί κατά του πρωθυπουργού μπροστά στο κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα, στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, ακούγεται ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να λέει: «Αυτός (ο Μητσοτάκης) είναι τυχοδιώκτης, απατεώνας, πολιτικός απατεώνας και κάτι παραπάνω. Μπορεί σήμερα να το παίζει φιλελεύθερος, να είναι μαζί με τους γκέι και αύριο να είναι να σκοτώσει τους γκέι».

    «Το κομματικό μίσος τροφοδοτεί την βία. Κάθε άνθρωπος σε θέση ευθύνης πρέπει να προάγει τον αλληλοσεβασμό. Ως μέλος μιας κοινότητας που έχει υποστεί διαχρονικά ρητορική μίσους, ζητώ την διαγραφή του» σχολιάζει ο Αλέξης Πατέλης.

    Νωρίτερα, την παραίτηση του Κώστα Αρβανίτη είχε ζητήσει και ο Άκης Σκέρτσος. «Θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η παραίτηση του κυρίου Αρβανίτη» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας. «Είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται με τέτοια ρητορική η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που έχουν δώσει αγώνες για την Δημοκρατία και κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2015».

    Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για «φρικώδεις χαρακτηρισμούς» και «καινοφανή εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό» από τον Κώστα Αρβανίτη, τονίζοντας ότι «συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας».

    «Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον αποδοκιμάσει και δεν τον εγκαλέσει στην τάξη, θα είναι συνυπεύθυνος για την ευτέλεια του λόγου του κ. Αρβανίτη. Ο κ. Αρβανίτης αποτολμά να λασπώσει την παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, που συνέλαβε και φυλάκισε τους νεοναζί. Ευτέλεια, συνεπώς, και θράσος από εκείνους που δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη των νεοναζί, που ψήφισαν μαζί τους την απλή αναλογική, που ήταν αδιάντροπα «απόντες» ψελλίζοντας παρών στην ψήφιση της διάταξης για την προστασία της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα» συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

    Διαβάστε επίσης

    Μωυσής Ελισάφ: Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννιτών



    ΣΧΟΛΙΑ