• Πολιτική

    Και επίσημα υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Πατούλης – Ποιος τον στηρίζει

    • NewsRoom
    Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

    Γιώργος Πατούλης


    Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του δήμου Αθηναίων επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης, που ίδρυσε πριν έξι μήνες τον όμιλο «Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά» ανέφερε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι προτίθεται να κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

    Ο ίδιος επεσήμανε ότι ενδιαφέρεται για τη «στήριξη των πολιτών» και όχι τα κομματικά χρίσματα. Όμως, σημείωσε ότι «όταν υπάρχουν κομματικοί σχηματισμοί που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, είναι αποδεκτοί και μεγάλη μας τιμή».

    Μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει επίσημα την υποστήριξη κάποιου κόμματος, και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας από την οποία προέρχεται και η οποία τον είχε στηρίξει στο Μαρούσι, ωστόσο φαίνεται πως έχει αρκετές συμπάθειες εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην αρχή της εβδομάδας, άλλωστε, παρευρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας του αντιπροέδρου της ΝΔ, με τον κ. Γεωργιάδη να τον ανακοινώνει από το βήμα ως «τον επόμενο δήμαρχο της Αθήνας».

    Πάντως, η ΝΔ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα κατεβάσει συγκεκριμένους υποψηφίους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς σε δηλώσεις του τους προηγούμενους μήνες ο κ. Μητσοτάκης είχε πει πως αυτές δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το κόμμα του, όσο οι εθνικές.

    Σχετικά με τα σχέδια του για τον Δήμο Αθηναίων, δηλώνοντας ότι «η Αθήνα δεν είναι αυτή που μας ταιριάζει», ο δήμαρχος Αμαρουσίου υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα μπορεί να γίνει ένα παγκόσμιο brand name που θα φέρει πλούτο μέσω του τουρισμού.

    Έχοντας και την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Πατούλης ζήτησε να πέσει άπλετο φως και να τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι για την υπόθεση Novartis.

    Όμως, παραδέχθηκε ότι είναι γνωστό σε όλους ότι τα εκπαιδευτικά συνέδρια γίνονται με χρηματοδότηση φαρμακευτικών εταιριών και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν φαινόμενα καθοδηγούμενης συνταγογράφησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πατούλης για συλλαλητήριο: Στέλνουμε καθαρό μήνυμα πως δεν συμβιβαζόμαστε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατούλης για Σκοπιανό: Απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος «Μακεδονία»



    ΣΧΟΛΙΑ