• Πολιτική

    Καυγάς Γεωργιάδη – Τζανακόπουλου: Για ποιο λόγο δεν παραιτούνται οι εμπλεκόμενοι στη Novartis;

    • NewsRoom
    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Δε σταματούν οι εκατερώθεν δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση Novartis αλλά και για την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, που κατέληξε στην αποπομπή της από την κυβέρνηση.

    Πιο χαρακτηριστικά ο αντίπροεδρος της ΝΔ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει με ομιλία του στη Βουλή εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

    «Έχουμε μία ομολογημένα λανθασμένη χρήση μίας διατάξεις νόμου την οποία δεν ψήφισε μόνο η συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Ψηφίστηκε από το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου κακώς  και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη».

    Ο κύριος Τζανακόπουλος μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση απαιτώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση την παραίτηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis.

    “Υπάρχει παραίτηση λόγω ευθυξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιό λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθυξίας; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη; Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. “Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις”, προσέθεσε.

    Η απάντηση λοιπόν από μεριάς Αδ. Γεωργιάδη δεν άργησε να έρθει:

    «Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε την παραίτησή μου. Δεν θα παραιτηθώ, διότι ο Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου – την 2η μητέρα σας – την κυρία Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την σκευωρία» είπε αρχικά για να προσθέσει «Μας είχατε πει να κάνουμε μήνυση και στο FBI. Προ ολίγου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα είπε ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για την Novartis που αφορά και πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, αν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στην δικογραφία έπρεπε να παραιτηθεί σας λέω ότι αναφέρονται οι κ.κ. Κουρουμπλής Πολάκης και Ξανθός».

    Όσον αφορά την κα Αντωνοπούλου και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά άρα μαζί της και πρέπει να πάει στην παραίτηση. Εάν για όποιον αναφέρεται το όνομα του στην δικογραφία πρέπει να παραιτηθεί αναφέρεται και του κ. Κουρουμπλή του κ. Ξανθού και του κ. Πολάκη στο έγγραφο το οποίο αποκρύψατε άρα πρέπει να παραιτηθούν και αυτοί».

    Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του γιατί το προεδρείο της Βουλής του έκλεισε το μικρόφωνο.

    Στην συνέχεια όμως ο λόγος δόθηκε και πάλι στον κ. Τζανακόπουλο.

    «Αν οι καταγγελίες που σκοπεύει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης εναντίον του πρωθυπουργού έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο και αυτά που λέει ότι η κυρία Παπασπύρου είναι δεύτερη μητέρα μου τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα καθώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ενώ για την έρευνα του FBI σημείωσε «Καλό είναι να δούμε ποιες είναι ακριβώς οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος προέκυψαν από διαρροές της ΝΔ. Κρατήστε μικρό καλάθι».

    Στον απόηχο όλων αυτών έρχεται και ένα tweet του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το διαμέρισμα στο Κολωνάκι για το οποίο έπαιρνε επίδομα η Αντωνοπούλου (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σεισμός» Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση: Παίρνουν πίσω τη διάταξη για την επιδότηση ενοικίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα «παραμύθια» της «βασίλισσας» Ράνιας: Επίσημο έγγραφο «καρφώνει» την υπουργό (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ