Σε προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου, προχώρησε η κυπριακή πλευρά. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (06/10/2025), ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν ισχυρές και αδιατάρακτες.

«Οι σχέσεις της Λευκωσίας με την Αθήνα, της Κυπριακής με την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και η προσωπική μου σχέση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, είναι πιο ισχυρές από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Πρόεδρος, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί κρίσης στις διμερείς σχέσεις.

1

Κατά την άφιξή του στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος», που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, και απαντώντας σε ερώτηση για το αν υφίσταται κάποια μορφή έντασης με επίκεντρο τη συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στο έργο της διασύνδεσης, ο κ. Χριστοδουλίδης υπήρξε κατηγορηματικός:

«Όποιος επενδύει σε σενάρια ρήξης ανάμεσα στις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, ή στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα απογοητευτεί. Και για να μιλήσουμε με πρόσφατα παραδείγματα, η προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ξεκάθαρα τη στάση μας».

Ο Πρόεδρος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του τονίζοντας πως «αυτό από μόνο του δίνει απαντήσεις σε όλα τα σχετικά ερωτήματα», στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στην ελληνοκυπριακή συνεργασία.

 

Διαβάστε επίσης 

Οικογένεια Ανδρέα Μαρτίνου: Ανακαίνισε το «Μιχαήλειο Σπίτι Στοργής» για την στέγαση των σπουδαστών της ΑΕΝ Καλύμνου

Παπασταύρου για καλώδιο: Για να προχωρήσει το έργο, πρέπει να σταματήσουν οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά του

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Παραμένει εξαφανισμένος ο δράστης – Τα σενάρια για οικονομικές ή προσωπικές διαφορές που όπλισε το χέρι του