• Πολιτική

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση διέταξε ο Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής


    Eντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση έδωσε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

    Βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του Κ.Μπαρμπαρούση.

    Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς τη στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

    Πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρουν πως η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων Μπαρμπαρούση και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα.

    Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά τη δήλωση Καμμένου ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

    Μηνύσεις από Καμμένο και Κουβέλη

     

     

     

    Κατά πληροφορίες, προφορική μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Π.Καμμένος και Φ.Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

    Εντολή και από την εισαγγελέα ΑΠ

     

     

     

    Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία και άρση ασυλίας του Μπαρμπαρούση ζήτησε ο Πάνος Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεπέρασε κάθε όριο η ΧΑ: Ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα – Παυλόπουλου στις Πρέσπες. Αποβλήθηκε η ΚΟ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ