• Πολιτική

    Κατάθεση ψυχής από τον Μπόρις Τζόνσον: «Κινδύνευσα να πεθάνω»

    • NewsRoom


    Την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς που, όπως είπε, του έσωσαν τη ζωή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του για Covid-19 εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

    Χλωμός και αποδυναμωμένος, ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη φροντίδα που είχε.

    Σε βίντεο διάρκειας 5 λεπτών που ανέβασε στο Twitter την Κυριακή, ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «άπαιχτο» το σύστημα υγείας της χώρας του και εξήρε το κουράγιο των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα, όπως και στην κουζίνα, που εργάζονται γι’ αυτό.

    «Το NHS μού έσωσε τη ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι δύσκολο να βρω τα λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, με τη φωνή του να βγαίνει ακόμη τρεμάμενη. Ευχαρίστησε το προσωπικό που τον φρόντισε, συμπεριλαμβανομένων «δύο νοσοκόμων που στάθηκαν στο προσκεφάλι του 24 ώρες, όταν τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν οποιαδήποτε πιθανή τροπή».

    Ο Τζόνσον δεν πρόκειται να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να αναρρώνει στην επίσημη εξοχική κατοικία του, όπως ανακοινώθηκε.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός μπήκε στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή, καθώς δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα βήχα και πυρετού που τον παίδευαν ήδη 10 μέρες. Μπήκε στη ΜΕΘ την επόμενη μέρα και του δόθηκε οξυγόνο για να τον βοηθήσει στην αναπνοή. Έμεινε στη ΜΕΘ μέχρι την Πέμπτη και, εν συνεχεία, μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο, για να πάρει τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ