• Πολιτική

    Κατάσταση ομηρίας στην Αρμενία – Πληροφορίες για απόπειρα πραξικοπήματος


    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, όπου αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Erebuni.

    Πληροφορίες που μεταδίδονται στο Διαδίκτυο και δεν επιβεβαιώνονται επισήμως κάνουν λόγο για καταλήψεις και σε άλλα δημόσια κτίρια, στο πλαίσιο μίας απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Αρμένιου προέδρου Serzh Sargsyan.

    Πάντως, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας αναφέρουν ότι μία ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα και κρατά ομήρους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση της κατάστασης ομηρίας.

    Παράλληλα, κατηγορούν τους υποστηρικτές των ενόπλων ότι διαδίδουν ψεύτικες φήμες για πραξικόπημα κατά του προέδρου της χώρας.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, οι ένοπλοι απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την απελευθέρωση του κρατουμένου ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία, Zhirayr Sefilyan, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη διακίνηση και οπλοκατοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων στο Καραμπάχ.

    Πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί, αλλά και ένοπλοι, χωρίς να επιβεβαιώνονται επίσημα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/ena-praxikopima-vgalmeno-apo-ti-dekaetia-tou-70/61836



    ΣΧΟΛΙΑ