• Πολιτική

    Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

    • NewsRoom


    Καταψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, την οποία κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

    Την πρόταση καταψήφισαν 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ υπέρ ψήφισαν 133 βουλευτές. Από τη ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

    Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία 60 μόλις βουλευτών, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους προς το προεδρείο που συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ για πρότασης δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

    Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.



    ΣΧΟΛΙΑ