• Πολιτική

    Καταγγελία Ρωμανιά: “Υπήρξαν κυβερνητικές πιέσεις προς το ΣτΕ” (video)

    Γιώργος Ρωμανιάς, Εργατολόγος

    Γιώργος Ρωμανιάς, Εργατολόγος


    Σε καταγγελία προέβη ο Γιώργος Ρωμανιάς σε τηλεοπτική εκπομπή για το παρασκήνιο της απρόσμενης παραίτησης  του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου.

    Ο κ. Ρωμανιάς ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1 και στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας μία μέρα προτού βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου ασκώντας θεσμική πίεση προς τη Δικαιοσύνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Όπως σημείωσε ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος στην ίδια εκπομπή, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ «δεν ήταν επιδεκτικός παρεμβάσεων».

    Παρ’όλα αυτά ο ίδιος ο Νίκος Σακελλαρίου, στη χθεσινή δήλωση παραίτησής του δεν έκανε λόγο για παρεμβάσεις, αλλά για διαρροή πληροφοριών, «αδιανόητη», όπως την χαρακτήρισε, από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ανέφερε δε ακόμα ότι τις συντάξεις  δεν μπορεί να τις ελέγξει και να τις διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξηγήσεις για την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ απαιτεί η ΝΔ από την κυβέρνηση (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την σύγκληση της Διάσκεψης Προέδρων της Βουλής ζητά ο Χ. Θεοχάρης μετά την παραίτηση Σακελλαρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σημαίνει η κρίσιμη φράση του Νίκου Σακελλαρίου «Yπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας»



    ΣΧΟΛΙΑ