ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X αναφορικά με το βίντεο που διέρρευσε σήμερα στα ΜΚΔ το οποίο αφήνει σκιές για τρόπο διαχείρισης χρημάτων ενόψει της προεκλογική εκστρατεία του 2028, όπως και τους μηχανισμούς πρόσβασης στο Προεδρικό περιβάλλον σε σχέση με επενδυτικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με την τοποθέτηση, οι αποκαλύψεις δεν προκαλούν «έκπληξη» στον ίδιο, καθώς όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας του συστήματος ήταν γνωστό σε πολιτικούς κύκλους εδώ και χρόνια. Μάλιστα, γίνεται σύγκριση με την Ελλάδα, με την εκτίμηση ότι αντίστοιχα φαινόμενα εκεί λαμβάνουν χώρα σε πιο μεγάλη κλίμακα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευαλωτότητα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στην κορυφή της εξουσίας. «Φανταστείτε πόσο ευάλωτος είναι ένας Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός όταν υπάρχει ροή μαύρου χρήματος προς εκείνον και τη σύζυγό του», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για το «άσπρο χρήμα», μέσω «τριγωνικών συναλλαγών».
Σε προσωπικό επίπεδο, τονίζεται ότι οι θεσμικές επαφές με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη χαρακτηρίζονταν από τυπική ευγένεια και συνεργασία. Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, οι επιφυλάξεις εντάθηκαν μετά την απομάκρυνση του Γενικού Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μια εξέλιξη που για πολλούς σηματοδότησε οπισθοχώρηση στη μάχη για τη διαφάνεια.
Η θέση που διατυπώνεται είναι σαφής: ο μόνος έντιμος δρόμος για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το βάρος των καταγγελιών και της θεσμικής κρίσης, θα ήταν η παραίτηση – επιλογή που, όπως σημειώνεται, δεν ακολούθησε ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Ο ίδιος στην ανάρτηση του εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξη του στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και στο κίνημα Άλμα στον αγώνα τους για διαφάνεια και δημοκρατική ανασυγκρότηση.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κασσελάκη:
Είδα το βίντεο σχετικά με το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ στην Κύπρο και ειδικά για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.
Δεν με εκπλήσσει καθόλου, όχι λόγω κυνισμού, αλλά επειδή άλλοι πολιτικοί αρχηγοί στη Λευκωσία μού είχαν πει πώς λειτουργεί το όλο σύστημα τότε που εγώ πάλευα για αυτό το θέμα στην…
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 8, 2026
Διαβάστε επίσης
Μακρόν: Η Γαλλία θα ψηφίσει ενάντια στην επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – Marcosur
Καυγάς Κωνσταντοπούλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Άσε μας καλέ κουκλίτσα μου» – Το συγγνώμη του Δένδια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.