ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μήνυμα ενότητας και ψυχραιμίας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου.
«Η εχθροπραξία και η μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα δεν είναι απλώς αρνητική για την εξωτερική πολιτική· είναι καταστροφική για τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Η τοποθέτησή του ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως απάντηση στις πρόσφατες επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που άσκησε δριμεία κριτική στη διπλωματική γραμμή της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι παραμένει «ανοικτός και διαθέσιμος» για πλήρη ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με όλα τα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας τη σημασία της διαφάνειας και της θεσμικής συνέχειας σε αυτά τα θέματα.
Η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε την επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου με θέμα «Αναγκαιότητα θεσμικού πλαισίου, ευρωπαϊκής εποπτείας και διαφάνειας στη σχεδιαζόμενη Διάσκεψη Παράκτιων Κρατών της Ανατολικής Μεσογείου».
Ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι η πενταμερής Διάσκεψη αποτελεί καθαρά ελληνική πρωτοβουλία, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν έχουν υπάρξει ακόμη τυπικές συζητήσεις με τις υπόλοιπες χώρες, όμως αν υπάρξει κατανόηση κατά την προγραμματική συζήτηση, δεν αποκλείουμε την ένταξη της ΕΕ στη Διάσκεψη», ανέφερε.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε, τέλος, ότι για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη Διάσκεψη θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση της Βουλής και του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, επισημαίνοντας πως η εθνική στρατηγική πρέπει να παραμένει υπόθεση ενότητας και υπευθυνότητας.
Διαβάστε επίσης
Νταγκ Μπέργκαμ (ΥΠΕΣ ΗΠΑ): Περισσότερες εξαγωγές αμερικανικού LNG προς την Ευρώπη (βίντεο)
Euronext: Η αναθεώρηση της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ δεν παρατείνει την περίοδο αποδοχής
Νικολά Σαρκοζί: Βγαίνει από τη φυλακή σήμερα με βραχιολάκι μετά από 3 εβδομάδες στο κελί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ: Πιέσεις σε στερλίνα και gilts από την υπόθεση Μάντελσον – «50-50» οι πιθανότητες αποχώρησης
- Τραμπ: Η δουλειά του προέδρου είναι η πιο επικίνδυνη στον κόσμο, ανησυχώ για την ασφάλειά μου
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Καμία ανοχή στην ανομία στα πανεπιστήμια – Ο νόμος εφαρμόζεται
- Πειραιώς-EQUALL: Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των επιμορφωτικών δράσεων για την ισότητα των φύλων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.