Πολιτική

Καραμανλής: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης €150 εκατ. από τον «Ιανό» στη Θεσσαλία

  • NewsRoom

Κώστας Αχ. Καραμανλής Πηγή: ΑΠΕ


Παράλληλα αποφασίστηκε η διαδικασία επέκτασης κατά 250 εκατ. ευρώ του αρχικού σχεδίου για αντιπλημμυρικά έργα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Έργα αποκατάστασης από το φαινόμενο «Ιανός» ύψους €150 εκατ. στην περιοχή της Θεσσαλίας και αντιπλημμυρικά έργα παραχωρήσεων, εισηγήθηκε την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος προέδρευσε στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης έργων αποκατάστασης ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Θεσσαλίας από το φαινόμενο «Ιανός», καθώς και η διαδικασία επέκτασης κατά 250 εκατομμυρίων ευρώ του αρχικού σχεδίου για αντιπλημμυρικά έργα από τους Παραχωρησιούχους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Α) Έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Τα έργα αποκατάστασης από το φαινόμενο «Ιανός» αφορούν κυρίως στο Νομό της Καρδίτσας. Η διάρκεια της σύμβασης για τα έργα θα είναι 18 μήνες και ο Ανάδοχος δε θα δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Επιπλέον, το Δημόσιο θα προσλάβει Τεχνικό και Νομικό Σύμβουλο για την υποβοήθηση σε όλο το εγχείρημα. Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Β) Αντιπλημμυρικά έργα παραχωρήσεων

Παράλληλα, σε συνέχεια της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, για υλοποίηση επειγόντων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 350 εκατομμυρίων € από τους Παραχωρησιούχους σε διάφορες περιοχές της χώρας, έγινε επέκταση του αρχικού σχεδίου κατά 250 εκατομμύρια €, για επιπλέον δράσεις με καταληκτικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 30 μήνες. Η επέκταση του αρχικού σχεδίου θεωρήθηκε αναγκαία με βάση τις πρόσφατες υδραυλικές μελέτες που υποβλήθηκαν εκ μέρους των Παραχωρησιούχων αλλά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Καραμανλής: Σε πολύ προχωρημένο στάδιο η προετοιμασία για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό στα Δυτικά Προάστια

Kώστας Καραμανλής: Αυξήθηκαν κατά 1.100 τα δρομολόγια και προστέθηκαν 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ

Καραμανλής: Η ηλεκτροκίνηση κεντρική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας


ΣΧΟΛΙΑ