• Πολιτική

    Καραμανλής «στο πλευρό του Κυριάκου»: Μήνυμα συστράτευσης για την πολιτική αλλαγή

    • NewsRoom

    O πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλάει στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Βελλίδειο


    Με 16 λεπτά ομιλίας, διακοπτόμενης συχνά από χειροκροτήματα και επευφημίες από τους εκατοντάδες παριστάμενους, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έληξε τη δεκαετή σιωπή του χθες το βράδυ στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

    Βασικό μήνυμα της ομιλίας, αυτό της συστράτευσης «στο πλευρό του Κυριάκου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. «Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» είπε στη διάρκεια μιας ομιλίας με στόχο την ενότητα. «Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα…» είπε ο κ. Καραμανλής.

    «Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

    Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων, που φάνηκαν να βλέπουν με ικανοποίηση ότι η συστράτευση διαχέεται από τα πάνω προς τα κάτω. Η απόφαση να συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από την προεδρία του κόμματος φαίνεται να οριστικοποιήθηκε μετά την νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές.

    Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής -αφού είχε κάνει το συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη- τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, στη Βουλή. Αν και δεν έγινε γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών, εκτιμάται ότι σε αυτή την συνάντηση εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ενεργός στην πολιτική μάχη που θα δώσει η ΝΔ στις 7 Ιουλίου.

    Είχε προηγηθεί, περίπου μια εβδομάδα πριν, μια σύντομη δήλωση στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Περιστέρι. Εκεί, ο κ. Καραμανλής, είχε, για πρώτη φορά, μιλήσει προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη και είχε αναφέρει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και σταθερότητας στη χώρα με μια κυβέρνηση της ΝΔ.

    Πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του Κώστα Καραμανλή μπορεί να σημαίνει και διάθεση για πιο ενεργή πολιτική παρουσία του πρώην πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα, βάζοντας τέρμα στην αποστασιοποίηση των τελευταίων χρόνων. Επίσης, η παρουσία του κρίθηκε απαραίτητη στην μεγάλη μάχη που δίνει η Νέα Δημοκρατία με στόχο την αυτοδυναμία.

    Άρχισε ήδη τις περιοδείες

    Στη μάχη των προεκλογικών περιοδειών μπήκε από σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, την επομένη της πρώτης ομιλίας του, ξεκινώντας από τις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Αμπελόκηπους και τον Εύοσμο.

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα, στους Αμπελόκηπους, όπου τον υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές.

    Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη ο κ. Καραμανλής περπάτησε στην πλατεία Επταλόφου και στην πλατεία Ευόσμου, όπου έκανε χειραψίες με καταστηματάρχες και περαστικούς. Σήμερα, στις 19:30, θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αύριο θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί τις Σέρρες.



    ΣΧΟΛΙΑ