ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γράφουν τις γαλάζιες λίστες στην Πειραιώς: Ποια είναι η βασική 4 άδα που κάνει scouting υποψηφίων σε όλη την χώρα
Διαστάσεις πήρε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου, σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε ότι δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσσόπουλο προσωπικώς.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, μιλώντας σήμερα στο OPEN, ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «Δεν θα του πω εγώ, τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή το 2010, αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος.
Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη».
Να σημειωθεί, δε ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η διερεύνηση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί όταν έγιναν οι εκλογές το 2009.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν – Ραγδαίες εξελίξεις: Αναμένεται υπογραφή τις επόμενες ώρες (;) – Τα βασικά αγκάθια
- Δρ. Χρίστος Γεωργακόπουλος (ΣΦΕΕ): Γιατί οι Έλληνες ασθενείς περιμένουν πάνω από 2 χρόνια για μια νέα θεραπεία, τι έπεται
- ΕΥΔΑΠ: Στη ΡΑΑΕΥ έως τα τέλη Ιουλίου η μελέτη κόστους οφέλους για τα 2,5 εκατ. υδρόμετρα – Πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός
- Audi Nuvolari: Η επιστροφή της λογικής στον κόσμο των supercars
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.