• Πολιτική

    Kappa Research: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα εθνικά θέματα


    Η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με τις απαντήσεις της μεγάλης έρευνας της Kappa Research, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι ερωτηθέντες θεωρούν τη Τουρκία ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα σε ποσοστό της τάξης του 92,5%. Πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.

    Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

    Το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία είναι το γεγονός που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65%

    Σχετικά με το Σκοπιανό, οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης, με το 53,4% ωστόσο να θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

    Για το ζήτημα της ονομασίας, οι ερωτηθέντες φαίνονται διχασμένοι με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

    Στο ίδιο θέμα, το 56,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μην περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ