• Πολιτική

    Καμμένος: Πρόβλεψη για «άλμα» της τιμής της βενζίνης στα 5 ευρώ

    • NewsRoom
    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Την αντίθεσή του στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας μία πρόβλεψη ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 5 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Η απόφαση για εμπάργκο της ΕΕ στο Ρωσικό πετρέλαιο αντί να πλήξει την Ρωσία θα μας διαλύσει όλους με τιμή λίτρου στα 5€.. Τρελαθήκατε;».

    Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, το εμπάργκο θα μειώσει κατά 90% τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρώπη εντός του 2022.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ: «Συμφωνία για την απαγόρευση εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ. Καλύπτει αμέσως πάνω από τα δύο τρίτα των (σ.σ. ευρωπαϊκών) εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, κόβοντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή. Μέγιστη πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο»

    Πρόσθεσε ότι «το πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει (και) άλλα σκληρά μέτρα: Την αφαίρεση από το SWIFT της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, την απαγόρευση άλλων 3 ρωσικών κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και την επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία».

    Διαβάστε επίσης:

    Tα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ