• Πολιτική

    Καμμένος: Η κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εκχωρεί εθνική κυριαρχία

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Στην ερμηνεία πως το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εμπίπτει στο άρθρο 28, παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε διεθνή οργανισμό, προχωρά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

    Με βάση την άποψή του, ο Πάνος Καμμένος ζητά να υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών στη ψηφοφορία της Βουλής. Μάλιστα, προκειμένου να στρέψει από πάνω του τα αρνητικά σχόλια για την στάση του την περίοδο που στήριζε την κυβέρνηση αφήνοντάς την να προχωρήσει στην συμφωνία των Πρεσπών και να επιτεθεί στη ΝΔ, καλεί τώρα την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας κατά του πρωτοκόλλου.

    «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζάεφ και Ιβάνοφ πανηγυρίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο NATO



    ΣΧΟΛΙΑ