• Πολιτική

    Κ. Μπακογιάννης: «Έτσι θα στηρίξουμε επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Αθήνας»

    • NewsRoom

    Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Αθηναίων


    Το σχέδιο του για την στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα παρουσίασε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και εργαζομένους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

    «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν οξυγόνο στην οικονομία και ζωή στην πόλη μας. Η στήριξή τους αποτελεί βασική προτεραιότητα στο σχέδιό μας», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα συνεργασίας.

    Ο Κώστας Μπακογιάννης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου στην Αθήνα και την τόνωση του τουρισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του ιστορικού τριγώνου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, θα την αναβαθμίσει ποιοτικά και θα την κάνει πιο φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες.

    Ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι για κάθε 1 εκ. τουριστικών εσόδων δημιουργούνται 50 θέσεις εργασίας και πως σήμερα το 28% των καταστημάτων στην Αθήνα έχουν βάλει λουκέτο.

    Επίσης μίλησε για τη λειτουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (OpenMall)-ένα σε κάθε Δημοτικό διαμέρισμα-με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. Επιπλέοναναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής μιας έξυπνης πολιτικής δημοτικών τελών που θα δώσει κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές.

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων του δήμου και του δημοσίου ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της αντιμετώπισης του παραεμπορίου και της εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην πόλη.

    «Καμία ανοχή στο παραεμπόριο. Είναι κάτι που το απαιτούν όλοι οι επαγγελματίες της πόλης και έχουν απόλυτο δίκιο», ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος παράλληλα ανέπτυξε το σχέδιό του για την καθαριότητα και τον φωτισμό της πόλης.

    Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και τον διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο θα σταθεί δίπλα σε όποιον εκλεγεί καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία των με το Δήμο.

    Η πάταξη του παραεμπορίου, η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη, η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων και η προσέλκυση ξένων επισκεπτών ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε και ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

    Τις προτάσεις τους κατέθεσαν και άλλα μέλη της διοίκησης του ΕΕΑ και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων.

    Φωτογραφία από τη συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννης προς συνυποψηφίους του: Να κάνουμε έναν πολιτισμένο αγώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Μπακογιάννης: «Να βρούμε τις λύσεις τώρα με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές»



    ΣΧΟΛΙΑ