• First Top Stories

    Juncker: Παράλογα και αντισυνταγματικά τα προληπτικά μέτρα

    Γιούνκερ

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ


    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με την επιμονή του ΔΝΤ για την εκ των προτέρων νομοθέτηση του προληπτικού πακέτου νέων μέτρων, όπως αναφέρει και το πρακτορείο ΜΝΙ.

    Ο κ. Juncker δήλωσε ότι “Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή ανά τον κόσμο δεν μπορεί να δεχθεί να νομοθετήσει εκ των προτέρων (ex ante) μέτρα τα οποία μπορεί αλλά μπορεί και όχι να εφαρμοστούν αργότερα”.

    Άσκησε εντονότατη κριτική στη στάση της Γερμανίας που επιμένει για την ανάμειξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Επίσης, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ έχει πολλάκις επιτεθεί στην Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά “Tο ΔΝΤ και στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην Ευρωζώνη. Η παρουσία του απλά αδυνατίζει την ισχύ της Ευρωζώνης”.

    Τέλος, δήλωσε τη στήριξή του προς τη χώρα μας λέγοντας ότι “H ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα” και απαίτησε την άμεση σύγκλιση του Eurogroup, η οποία αναμένεται να γίνει την Τρίτη του Πάσχα.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Juncker με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα τις εξελίξεις αυτές.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/chastouki-se-tsipra-midamines-i-pithanotites-gia-sinodo-korifis-lei-i-deutsche-welle/41385



    ΣΧΟΛΙΑ