ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου.
Οι προσπάθειές του, δηλαδή, απέβησαν άκαρπες και είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Κατά την έξοδό του από το μέγαρο ο Κόντε δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν».
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα απέρριψε τον Πάολο Σαβόνα, τον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο που παρουσίασε η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πηγή του συνασπισμού των δύο κομμάτων.
Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο συνασπισμός πρέπει να είναι σε θέση να ορίσει τους υπουργούς που θέλει. Τώρα οι ψηφοφόροι έχουν και πάλι τον λόγο, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. “Εάν τίθενται όροι, δεν θα υπάρξει κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πολυσυζητημένο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία: «Μείωση του χρέους μέσω ανάπτυξης, όχι μέσω φόρων», δηλώνει ο υποψήφιος ΥΠΟΙΚ Πάολο Σαβόνα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιταλία: Νέος πρωθυπουργός ο Τζουζέπε Κόντε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο τελευταίος γύρος των μερισμάτων με διανομές 659,2 εκατ. ευρώ – Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ιστορικό ρεκόρ των 5,77 δισ.
- Ανδρέας Πετροπουλέας (Elpedison): Πάμε στα βράχια, όλη η Ευρώπη μαζί -Aδιέξοδη η άναρχη ενεργειακή ανάπτυξη
- HelleniQ Energy: Ανάπτυξη εξαγωγών στα Βαλκάνια φέρνει η επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού προς Σκόπια
- Σπέτσες: Η αυτοψία δείχνει περιβαλλοντικό έγκλημα, οι Αγριόπετρες πνίγονται, αλλά η Φραγγιά βλέπει πρόοδο