• Πολιτική

    Ιταλία: Tα «βρήκαν» Λέγκα-Πέντε Αστέρια για σχηματισμό κυβέρνησης

    • NewsRoom

    Λουίτζι Ντι Μάιο


    Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, κατά τη συνάντησή τους υπό το βλέμμα του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

    Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, ο αμφιλεγόμενος ευρωσκεπτικιστής οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα, ο οποίος απορρίφθηκε ως υποψήφιος Υπουργός Οικονομικών, μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων, ενώ για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

    Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

    Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει πως Πέντε Αστέρια και Λέγκα συμφώνησαν να αποκλείσουν  το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας. Η La Repubblica μεταδίδει πως το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα είναι, μεν, στην πλειοψηφία, αλλά χωρίς κυβερνητικές θέσεις.

    Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στη βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχείς διαπραγματεύσεις στην Ιταλία – Τι θα κάνουν Λέγκα και Πέντε Αστέρια;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το Grexit στο Italexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοστέλο: Ηχηρό μήνυμα οι εξελίξεις στην Ιταλία-Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει αντιστροφή των μέτρων



    ΣΧΟΛΙΑ