ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέδρα θανάτου στο πούλμαν της Πιστόια Μπάσκετ: Υπό προσωρινή κράτηση τρία άτομα που φέρονται να συνδέονται με την ακροδεξιά
Η Ιταλία πρόκειται να μπει, αύριο, στην «δεύτερη φάση», με μερική επιστροφή στην γνωστή της καθημερινότητα. Τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες, ουσιαστικά, θα γυρίσουν στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.
Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, θα «ξανασηκώσουν ρολά» ο οικοδομικός τομέας, η βιομηχανία της μόδας, η επιπλοποιεία και εκείνη των αυτοκινήτων. Το λιανικό εμπόριο, αντιθέτως, πρόκειται να λάβει το αναγκαίο «πράσινο φως» σε δυο εβδομάδες. Από αύριο, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες έτοιμο φαγητό και ροφήματα, υπό τον όρο ότι θα καταναλώνονται μόνον στο σπίτι. Η επιστροφή στην πλήρη λειτουργία τους, θα γίνει την 1η Ιουνίου. Δεν αποκλείεται, όμως, σε περιοχές της χώρας με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων (κυρίως στον Νότο) το σύνολο των καταστημάτων να μπορέσει να λειτουργήσει, τελικά, νωρίτερα απ΄ότι προβλέπει το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης της Ρώμης.
Παραμένει σε ισχύ, πάντως, η υπεύθυνη δήλωση την οποία οι Ιταλοί πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων. Στο εξής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πηγαίνουν στην δουλειά, για λόγους υγείας, για έκτακτες, σοβαρές ανάγκες και για να επισκέπτονται ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν «μόνιμη αισθηματική σχέση». Μετά από πολλές αμφιβολίες, αποσαφηνίσθηκε ότι θα επιτρέπεται η συνάντηση με συζύγους, συντρόφους, συγγενείς μέχρι και έκτου βαθμού, αρραβωνιαστικές και αρραβωνιαστικούς, αλλά όχι με φίλους.
Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, ζητά από όποιον μπορεί, να συνεχίσει την τηλεργασία, να κρατά πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μετακινείται -όταν αυτό είναι δυνατόν- με τα πόδια, με ποδήλατο ή ακόμη και με πατίνι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης: Στο ύψος των 800 – 900 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ανέλθει η νέα αναθεώρηση στο «Ελλάδα 2.0»
- Υπότροπος οδηγός φορτηγού θα στερηθεί το δίπλωμά του για 13 μήνες
- Τα κρουαζιεροπλοια του Ομίλου MSC στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας: Διαδοχικές συνδέσεις ηλεκτροδότησης από την ξηρά στο λιμάνι της Βαλέτας
- Citi για ΟΠΑΠ: Επιφυλακτική υποδοχή στο deal με Allwyn – Τα ερωτήματα για χρέος και διοικητικό έλεγχο
