• Πολιτική

    Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές Πολάκη – Ποια αδικήματα διερευνώνται

    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Εισαγγελική παρέμβαση για την απειλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών αλλά και για όλες τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στρέφονται σε βάρος των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που ομόφωνα καταδίκασαν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

    Την ίδια ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με μία σκληρή ανακοίνωση, ζητά «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», χαρακτηρίζοντας  «σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων» τη διαδικτυακή «προκήρυξη» του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα αδικήματα

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη άμεσα και έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

    Μεταξύ των αδικημάτων που θα διερευνηθούν έίναι της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων, της βίας κατά δικαστικών λειτουργών και της παράνομης βίας.
    Η εισαγγελική έρευνα αφορά και πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και αυτές στρεφόμενες κατά των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την ομόφωνη ετυμηγορία τους για την ενοχή του Νίκου Παππά για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

    Για τον Παύλο Πολάκη η έρευνα αφορά και την άνευ προηγουμένου στοχοποίηση δημοσιογράφων και τραπεζιτών. Εντύπωση πάντως προκαλεί στον εισαγγελικό και δικαστικό χώρο ότι ο βουλευτής ονοματίζει και στοχοποιεί με την ανάρτηση του και ανώτατους δικαστές που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σε αυτή τη δίκη (εάν ξεπεραστούν κάποια θέματα υγείας δικαστων) δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση στο τέλος της εβδομάδας.

    Για τον Παύλο Πολάκη, η εισαγγελέας αναμένεται να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, ο βουλευτής θα κληθεί σε ανωμοτι εξηγήσεις.

    Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων

    Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

    «Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

    Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

    Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.»

    Διαβάστε επίσης

    Απειλές Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ – «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς…»

    Και επισήμως εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης με απόφαση Τσίπρα-Υπαινιγμοί για την ηγεσία από τον βουλευτή



    ΣΧΟΛΙΑ